De dagen zijn korter, de nachten zijn langer, de zon komt pas om 7 uur ’s ochtends op het is veel kouder. En ja, we weten dat veel mensen de winter behandelen als die ongewenste jongen die zich bij je groep voegt voor een lesproject, maar wij, als reizigers, vinden  dat er een aantal echt coole dingen zijn aan reizen in de winter. Met de volgende vier argumenten gaan we jou hiervan overtuigen …

1. HET IS GOEDKOPER (VEEL GOEDKOPER)

Hotels en bezienswaardigheden hebben in de winter vaak lage seizoensprijzen. Vaak betaal je maar de helft van de prijs in het hoogseizoen. Het hangt er natuurlijk wel van af waar je naar toe gaat. Maar als je de gebieden bezoekt die buiten de wintersport gebieden vallen dan kan je een hoop geld in je zak houden.

2. HET IS MAKKELIJKER OM SPONTANE ACTIES UIT TE VOEREN

Je  hoeft zich geen zorgen te maken over reserveringen vooraf voor accommodatie en vluchten voor winterreizen. Tijdens de zomermaanden zijn de meeste accommodaties maanden van tevoren volgeboekt. In de winter zijn er veel last-minute deals die je in de zomer niet zou vinden en als je vanavond naar dat restaurant wilt gaan, kun je dat!

3. HET IS VEEL MINDER DRUK

Heb je de Mona Lisa gezien, of was je te kort of te ver weg om door de menigte mensen die voor je stonden? Als je het Louvre in de winter bezoekt, kan je de Mona Lisa bekijken, recht van voren, vlakbij de slagboom – probeer dat in de zomer te doen zonder te wachten en te duwen! Hetzelfde geldt voor de meeste andere attracties en bestemmingen: winter = minder drukte!

4. HET IS GOED VOOR JE MENTALE GEZONDHEID

Nog een voordeel die voortvloeit uit de minder drukke plekken is dat dit de innerlijke rust ten goede komt. En was nu niet juist de reden om even de boel de boel te laten? Dat dit voor de psyche erg goed is bewees ook dit artikel in de Psychologie Magazine Dus waar wacht je nog op!

 

Dan nog even een kleine waarschuwing…

De zon trekt natuurlijk wel voor ongenode gasten. Als je naar warm oord gaat zorg er dan wel voor muggenspray. Want de zon brengt vaak ongenode gasten met zeg mee. Zorg dus dat je tijdens je zonne uitstapje goed voorbereid.  Want niks vervelender dan thuis te komen van zo’n lekkere zonvakantie  met een ziekte als souvenir.