Iedereen kent de uitspraak dat voorbereiding het halve werk is. Tijdens de voorbereiding van een vakantie is het zelfs vaak nog meer dan het halve werk. Bij het boeken van je vakantie, inpakken van de spullen en meenemen van de juiste documenten kan veel verkeerd gaan. Zorg er daarom voor dat je alles op de juiste manier doet. Hieronder geven we meer tips over de praktische voorbereiding van een vakantie naar Griekenland.

Tips voordat je naar Griekenland gaat

Er zijn vaak veel vragen die bij mensen opkomen voordat ze op vakantie gaan. Of er zijn juist zaken waar men niet aan denkt, maar wel zo verstandig is. Heb je voor Griekenland bijvoorbeeld een visum nodig? Nee, wie een Nederlands paspoort heeft, die heeft geen visum nodig voor Griekenland. Tegenwoordig hebben minderjarigen wel een eigen paspoort/document nodig en is het niet meer voldoende om een vermelding op het paspoort van de ouder te hebben.

Vervoer

Griekenland is een typisch vakantieland waar je graag een scooter of een brommer wilt huren om lekker over een van de eilanden heen te toeren. Hiervoor heb je wel een rijbewijs nodig. Per verhuurbedrijf kunnen de voorwaarden voor het huren nog verder verschillen, zoals de leeftijd van de bestuurder. Dit is afhankelijk van het bedrijf waar je huurt. Voor het huren van een auto is ook een rijbewijs nodig, maar geen internationaal rijbewijs. Bezoek je de binnenlanden van Griekenland met een (huur)auto? Dan kan het zijn dat je tol moet betalen. Zorg er dan voor dat je contant geld bij je hebt, want in veel gevallen is het niet mogelijk om met de creditcard te betalen.

Type vakantie

Bedenk van tevoren goed wat je plannen zijn en ori├źnteer je online over de vakanties naar Griekenland. Voor een zonvakantie kun je het beste gedurende het hoogseizoen gaan. Wie op zoek is naar een avontuurlijke vakantie kan beter in de herfst of de lente gaan, omdat het dan een stuk aangenamer is dan in de zomer. Ook liggen de prijzen buiten het hoogseizoen om een stuk lager.

Gezondheid

De gezondheidszorg is in Griekenland prima geregeld. Wel is het altijd belangrijk om een goede zorgverzekering af te sluiten voordat je op vakantie gaat. In het geval er iets gebeurt kan het zijn dat er met contant geld moet worden betaald. Voor het declareren neem je contact op met je verzekeringsmaatschappij.