Heb je al veel van de wereld gezien en ben jij op zoek naar iets nieuws? Dan hebben wij een aantal stoere tips voor je! Begeef je buiten de begane paden en ga het avontuur aan door alles nét even wat anders te doen, en bestemmingen te bezoeken die niet direct voor elke Nederlander voor de hand liggen. Die familiecamping in Frankrijk waar je buurman elk jaar heen gaat zal je hier niet tegenkomen. Laten we beginnen…

5. Doorkruis de Japanse Alpen

Japan heeft een van de mooiste bergketens ter wereld. De gewaagde bergwandeltocht van de mooie riviervallei van Kamikochi naar de top van Mount Yarigatake is een bijzonder spannend avontuur, zelfs voor de geharde wandelaar. Je hoeft de tocht echter niet in één keer af te leggen: op de route zijn meerdere berghutten te vinden waar je in kan schuilen. Zo kan je ook een nachtje rusten om naar de sterren te kijken!

4. Bezoek Oost-Nusa Tenggara

Oost-Nusa Tenggara is een groep Indonesische eilanden, ten oosten van Bali en Lombok. De eilanden staan onder andere bekend om hun ongerepte natuur en prachtige rotsformaties, maar je vind er natuurlijk ook de komodovaraan! Een reis naar het eiland betekent het opgeven van alle luxes: er is op het eiland nauwelijks stromend water, en je airco – als je die al hebt – wordt door een kleine generator in leven gehouden.

3. De valley van de dood

In Death Valley, in de Verenigde Staten, werd de hoogste temperatuur ter wereld gemeten, namelijk 56,7 graden Celsius! Ondanks de brandende hitte zijn er in de vallei honderden mooie wandelpaden te vinden, welke – onder begeleiding van een ervaren gids – bezocht mochten worden. Dit is geen plek om te onderschatten hoeveel voedsel en water je nodig hebt: dat kan hier namelijk fataal aflopen.

2. Wandel door het rode zand

De Outback wordt ook wel het hart van Australië genoemd. De lokale bevolking maakt er vaak grapjes over dat in Australië alles je kan doden. Hoewel dat natuurlijk niet waar is, is het aantal dodelijke dieren en planten in de Outback talrijk. Eén van de meest giftige beestjes in Australië is de Inlandse Taipan. Toch is de slang niet direct gevaarlijk; hij is erg schuw, en je zal je best moeten doen om er door eentje aangevallen te worden. Geniet daarom gewoon volop van de Outback, want het is een van de mooiste plekken op aarde!

1. Trek de jungle in

Het eiland Borneo is opgedeeld onder Indonesië, Maleisië en de kleine onafhankelijke staat Brunei. Het hart van het eiland bestaat uit een dichtbegroeide jungle, waar de Borneodwergolifant, de Sumatraanse neushoorn, de neusaap en de bijzondere Borneose orang-oetan hun thuis vinden. Van dodelijke spinnen en monsterlijke duizendpoten tot giftige kikkers en Borneokrokodillen; je past er hier maar beter op waar je je stappen zet!