Een roadtrip maken is de droom van veel mensen. Logisch, wat roadtrips zijn de ultieme vorm van vrijheid. Tijdens een roadtrip kun je het leven per dag bekijken, zelf weten waar je heengaat, genieten van alle kleine dingen die je op de route tegenkomt en elke nacht een andere slaapplek kiezen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Voor de meeste dingen geldt: Een goede voorbereiding is het halve werk. Dit gaat ook op voor het plannen van een roadtrip. Voor je op reis gaat is het daarom belangrijk om de route uit te stippelen. Of inspiratie op te doen op een reisblog. Zo gebruik je de beschikbare tijd zo goed mogelijk en weet je wat je op de weg tegen kunt komen. Ga je liever zonder een vooraf bedachte route op stap? Dan is het aan te raden om in ieder geval een paar steden en/of bezienswaardigheden aan te kruizen om de koers te bepalen. Hierdoor voorkom je dat de roadtrip verandert in doelloos rondzwerven. Om niet te ver af te wijken van de route en niet te verdwalen is het belangrijk om een navigatiesysteem mee te nemen. Een navigatiesysteem brengt je altijd weer thuis. Tevens is het aan te raden om één of meerdere kaarten mee te nemen, voor het geval het navigatiesysteem dienst weigert.

Het zekere voor het onzekere nemen

Het is belangrijk om spullen mee te nemen voor het geval er onderweg iets gebeurt. Een verbandtrommel, voldoende warme kleding, extra geld, een reservewiel, dekens, eten en drinken, een tent, een brandblusser, voor elke reiziger een fluorescerend vestje en een gevarendriehoek moeten tot de standaard uitrusting behoren. Naast materiële dingen zijn nog een aantal dingen van groot belang:

  • Een reisverzekering: Dankzij deze verzekering staan er altijd mensen voor je klaar. Een reisverzekering keert geld uit bij schade en biedt concrete hulp bij problemen. Ze kunnen je voorzien van een advocaat, keren geld uit tijdens noodsituaties, staan voor je klaar met medische problemen en kunnen ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk naar huis kunt, mocht er thuis iets aan de hand zijn.
  • Een autoverzekering: Heb je een ongeluk gehad in het buitenland? Een autoverzekering dekt de schade aan de auto’s van betrokken partijen en dekt, indien je goed verzekerd bent, ook de schade aan jouw auto.
  • Pechhulp: Hoe betrouwbaar jouw auto ook lijkt, tijdens een roadtrip krijgt een auto behoorlijk wat te verduren. Het intensieve gebruik kan ervoor zorgen dat de auto kapot gaat. Door een pechhulp verzekering af te sluiten sta je er niet alleen voor. De centrale is 24 uur per dag bereikbaar voor vragen en advies en ook de monteurs staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar. Zo kan een kapotte auto de roadtrip van je leven niet verpesten.

Het belang van goed vervoer

Ga jij binnenkort een roadtrip maken? Dan is goed, betrouwbaar vervoer van groot belang. Een roadtrip maken is het leukst en het handigst in een camper. Een camper is een soort van minihuis op wielen, waardoor je al je spullen altijd binnen handbereik hebt en je altijd een plaats hebt om te slapen. Campers zijn speciaal ontworpen voor roadtrips. De motor van een camper is bestand tegen het langdurige rijden en zal minder snel kapot gaan dan de motor van de gemiddelde personenauto. Campers zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en prijsklassen. Van een tweedehands camper tot een nieuwe camper, voor elk budget is er een passende camper te verkrijgen. Door een camper te kopen is jouw roadtrip zo comfortabel mogelijk en blijft jouw gewone personenauto gespaard.