Wil je avontuurlijk en low-budget op vakantie? Dan is een fietsvakantie helemaal voor jou. Lekker in de buitenlucht genieten van de prachtige natuur en elkaars gezelschap. Fietsvakantie is ideaal want je bepaald zelf de reis en de bestemming, je hoeft zelfs niets van te voren vast te leggen als je dat niet wilt. En wat helemaal van nu is: fietsvakantie per e-bike.

Bepaal je bestemming

Als je op fietsvakantie gaat is de keuze voor de bestemming eindeloos, je kunt letterlijk alle kanten op. Wellicht ga je niet voor één bestemming maar wil je meerdere plaatsen aandoen voor een langer bezoek. Bijvoorbeeld via Antwerpen en Brussel naar Parijs. Als je wel één specifieke bestemming gekozen hebt, zorg dan ook dat je daar lang genoeg verblijft om uit te rusten en je klaar te stomen voor de terugreis.

Controleer je fiets

Naast het bepalen van je bestemming(en) zijn er meerdere voorbereidingen die je moet treffen. Zoals het controleren van je fiets. Fietsvakantie kun je op elk type fiets doen maar de elektrische fiets is het meest geschikt. Op een e-bike zit je enorm comfortabel en je hebt niet door dat je al dagen aan het fietsen bent. Door de elektrische motor in de fiets krijg je letterlijk een steuntje in de rug, je fietst een langere afstand in een kortere tijd dan met een gewone fiets en je komt niet moe en bezweet aan. Ideaal wanneer je ook nog eens een hoop bagage achterop hebt en je nog heel wat dagen fietsen te gaan hebt. Zorg ervoor dat de banden stevig opgepompt zijn en je verlichting en remmen goed functioneren. En neem voor de zekerheid een bandenplak-setje mee!

Geniet ervan!

Het laatste belangrijke waar je aan moet denken bij een fietsvakantie per e-bike is dat je ervan geniet. Je bent heerlijk met elkaar, in een omgeving waar je waarschijnlijk nog nooit bent geweest. Je ziet en ervaart meer dan vele andere die op vakantie gaan bijvoorbeeld per vliegtuig of auto. Je bent de gehele tijd lekker in de buitenlucht en kunt de stress letterlijk van je af laten gaan. Dus geniet ervan want voor je het weet zit het er weer op en ben je weer terug op je werk.