Het aantal mensen dat met een camper op vakantie gaat stijgt enorm, en dat is natuurlijk niet voor niets. Een camper is ideaal voor de vakantieganger die op vakantie wil gaan met een gevoel van vrijheid. Met de camper ben je namelijk altijd vrij om te gaan en te staan waar je wil. Wanneer het weer op de vakantiebestemming tegenvalt, dan pak je de spullen in en vertrek je in zuidelijke richting met de hoop op beter weer. De meeste campers zijn zelfvoorzienend met water, een toilet, een douche en stroom. Je bent hierdoor niet alleen afhankelijk van campings. Wanneer je met je camper door Europa wilt trekken zijn er een aantal dingen waar aan je moet denken of op moet letten. Hieronder lees je een aantal waardevolle tips voor jouw geplande campervakantie.

Uw reis met de camper

Gaat u met de camper reizen binnen Europa dan is het handig om goed voorbereid op pad te gaan. Daarbij is van belang om een route uit te stippelen of om te zorgen voor campernavigatie. Zo weet je zeker dat je niet vast komt te zitten in t smalle of steile straatjes waarvoor jouw camper te groot is. Het is belangrijk om je campervakantie zonder schade door te komen. Ook is het van belang om te weten dat in vele landen in Europa tol wordt geheven, houd daar ook rekening mee. Je kan kiezen voor alternatieve wegen, het is handig om dit vooraf even uit te zoeken. Het is vaak lastig om te parkeren met een lange camper, bij veel tankstations is dit wel mogelijk op speciale plaatsen.

Camperplaats of camping

Wanneer je met je camper op vakantie gaat kun je kiezen voor een camperplaats of een camping. In verschillende Europese landen is het streng verboden om de camper zomaar ergens neer te zetten en hier te overnachten. In andere landen zijn er echter gedoogzones waar het wel mag. Check van te voren welke regels er waar gelden. Je kan kiezen voor een camperplaats of een normale camping. Niet op iedere camperplaats is het mogelijk om water te tappen en je toilet of vuilwatertank te legen. Dit is dan wellicht wel mogelijk bij een tankstation in de buurt. Het is ook aan te raden om dit van te voren even te checken. Er zijn verschillende handige apps die u kunnen helpen bij het kiezen van een camperplaats.

Op de camping

Wanneer u eenmaal bent aangekomen op de camping, kan de vakantie beginnen! Wat wel erg belangrijk is dat dat de camper waterpas staat. Zorg er daarom voor dat je de camper plaatst op een plek die al waterpast is op zet je kamper waterpas met behulp van kunststof wiggen onder de wielen. Vervolgens moet de elektra nog worden aangesloten en de gasfles moet worden aangesloten. Wanneer je vertrekt is het altijd belangrijk om de gasfles weer af te sluiten en de elektrakabel op te rollen. Vergeet bij vertrek ook niet alle kastjes en deuren goed te sluiten!