Brug Amsterdam

Met op reis of vakantie gaan denken we al gauw aan verre en exotische oorden. Dat hoeft natuurlijk helemaal niet het geval te zijn. Menig persoon heeft weleens een geweldige vakantie in de Ardennen meegemaakt, of een vakantie in eigen land. Er zijn meer dan genoeg interessante en leuke dingen te ontdekken in ons kikkerlandje, en die hoef je zeker niet over te slaan. In onze hoofdstad is meer te ontdekken dan je denkt. Met een goede reisgids voor Amsterdam kan je een hele nieuwe kant van de stad ontdekken. Daarom hier een lijst met redenen waarom jij nu naar onze hoofdstad af moet reizen!

   1. Cocktails bij Van Gogh

Het avondleven in Amsterdam is uiteraard bruisend, en er is voor iedereen wel wat te doen. Maak je stedentrip extra bijzonder en stap op vrijdagavond het Stedelijk Museum of het Van Gogh Museum in. Dit zijn de enige musea die ’s avonds hun deuren openen, en alleen op vrijdag, en dit is zo’n bijzondere ervaring, dat wil je gewoon een keer doen. Bij het Van Gogh Museum kan je op die avond zelfs cocktails drinken

2. Andere bijzondere avondbestedingen

Hou je van wat kunst en cultuur, zijn er voldoende theaters in Amsterdam waar je iedere avond weer wat nieuws kan zien, zoals het Koninklijk Theater Carré of het DeLaMar Theater. Heb je meer zin in wat luchtigs en grappigs, ga dan voor een komedie show bij het Toomler Theater of de Kleine Komedia.

3. Musea die je nergens anders tegenkomt

We kennen allemaal het Rijksmuseum en het Anne Frank huis. Maar Amsterdam staat bomvol met interessante musea die je absoluut nergens anders ter wereld tegenkomt. Het Outsider Art Museum bijvoorbeeld stelt kunst tentoon die tegen de gevestigde orde ingaat. Daarnaast is het Eye Film Institute, dat alles over de Nederlandse filmgeschiedenis laat zien. Of wat dacht je van Electric Ladyland? Een museum vol met fluorescerende kunst. Het Katten Kabinet is uiteraard gemaakt voor iedere kattenliefhebber, en het Vrolik museum is dan weer gemaakt voor mensen met een iets sterkere maag. Hier wordt namelijk de privécollectie van de gebroeders professoren Vrolik tentoongesteld, wat bestaat uit menselijke mutaties. En dan zijn er ook nog het tassenmuseum, het brillenmuseum, het Hash, Marijuana en Hennep museum, het sexmuseum of Ripley’s Believe it or Not.

   4. Niet zomaar een rondvaart

Een kanalencruise in een toeristenboot is misschien niet helemaal aantrekkelijk voor iedereen. Gelukkig zijn er in Amsterdam voldoende geniale alternatieven bedacht om de kanalen te ontdekken. Bij Boaty bijvoorbeeld kan je een klein rond bootje huren die perfect gemaakt is om in te picknicken of te barbecueën. Je kan ook met een groep vrienden een grotere boot huren, lekker wat hapjes en drankjes meenemen en je hebt de perfecte middag.

   5. De duistere geschiedenis van Amsterdam

Er zitten meer kanten aan onze prachtige stad Amsterdam. De duistere geschiedenis van Amsterdam wordt geheel in leven gebracht in de Amsterdam Dungeons. De Dungeons zijn een Britse organisaties, en ze hebben dan ook meerdere Dungeons in Engeland, een in Berlijn en een in Amsterdam. Waargebeurde verhalen uit Amsterdam worden in dit bizarre museum helemaal tot leven gebracht.

   6. De leukste activiteiten

Je hoeft natuurlijk niet de hele tijd een toerist te spelen als je in Amsterdam bent. Er zijn zoveel leuke activiteiten te doen, je kan hier weken rondlopen zonder je te vervelen. Groeiend populair bijvoorbeeld zijn de escape rooms, en in Amsterdam zijn er verschillende, zoals Sherlocked of Logic Locks. Of ga een middagje sportief klimmen in de klimhal, bier proeven in de Heineken Brouwerij of bezoek het wetenschappelijke centrum NEMO.