Fiji is het land van de tropische eilanden, de witte zandstranden, het sprookjesachtige binnenland en een verbazingwekkende onderwaterwereld. Maar als je aan vakantie denkt, denk je niet meteen aan Fiji. Het ligt niet meteen om de hoek. Toch wordt Fiji steeds populairder, en dat is meer dan terecht.

Vergeet Frankrijk, Spanje, Italië, Thailand of de Verenigde Staten. Fiji is waar je heen moet zijn. De Fiji eilanden zijn voor velen het voorbeeld van hoe een tropisch paradijs er uit zou moeten zien! Maar het land biedt veel meer dan prachtige witte stranden, hoewel daar natuurlijk niks mis mee is.

 

Het mooie van Fiji is juist dat het zo’n divers land is, ook al zou je dan niet meteen zeggen. Naast de mooie stranden, tropische eilanden en wuivende palmbomen vind je op Fiji ook een schitterend binnenland met groene bergen, diepe valleien, traditionele dorpen en gigantische watervallen. Dat klinkt goed toch?

 

Wat is er te zien?

 

Meer dan genoeg. De bekendste eilanden zijn de Mamanuca eilanden en de Yasawa eilanden. Dit is ook de plek waar de meeste reizigers hun vakantie in Fiji doorbrengen. Je merkt dat hier steeds meer toeristen komen. Zo worden er (dag)trips geregeld naar onbewoonde eilandjes, kun je snorkelen en duiken, maar ook surfen of kooklessen volgen.

 

Wat kost zo’n reis?

 

Fiji is echter geen land dat je zomaar even bezoekt. Ten eerste omdat het al snel zo’n 30 uur reizen is. Ten tweede omdat een ticket al snel €1.000 per persoon kost. Dat is best veel geld.
Het goede nieuws is dat het leven in Fiji helemaal niet zo duur is. Zo betaal je voor een tweepersoonskamer in een standaard hotel slechts €25 per nacht. Dat is prima te doen. Aangezien Fiji uit heel wat eilanden bestaat moet je overal met de boot heen. Kosten? Zo’n €150 voor een 7-daagse ferry-pass. Dat is iets meer dan €20 per dag. Daar huur je in de meeste landen geen auto voor! Voor meer informatie over de Fiji Eilanden kan je terecht op Oceanie-Expert.nl