Het lijkt tegenwoordig bijna standaard. Backpacken in Zuid-Amerika. Of je nu net klaar bent met studeren, een gap-year neemt of net uit een relatie komt… backpacken is voor veel mensen een soort uitlaatklep. En wat is er dan mooier om naar de andere kant van de wereld te reizen om andere culturen, mensen, natuur, eten en mensen te ontdekken?

Zuid Amerika is een mooie bestemming voor een onvergetelijke backpackreis. Iedereen kent de landen Peru, Argentinië of Brazilië. Het wereldberoemde Machu Picchu of de steden Buenos Aires en Rio de Janeiro roepen bij iedereen bepaalde gevoelens op. Maar het continent biedt veel meer dan dat.

 

Zo is Colombia, met de prachtige natuur, mooie stranden en vriendelijke inwoners enorm in opkomst. Landen als Bolivia, Ecuador en Chili zijn al jarenlang populair bij backpackers. Helaas is de situatie in Venezuela op dit moment niet stabiel, maar ook dat was jarenlang een populaire bestemming.

 

Wat kost het?

 

Veel backpacker gaan natuurlijk voor de goedkoopst mogelijk bestemming. En op je vliegticket na is Backpacken in Zuid-Amerika ook prima betaalbaar. Zelfs voor de meest extreme low-budget backpackers. Een vliegticket kost je, als je buiten onze zomermaanden reist en goed zoekt, zo’n €500. Dat is alsnog een hele hoop geld, maar als je dat af zet tegen 3 maanden reizen valt het best mee.

 

Het leven in Zuid-Amerika is een stuk goedkoper dan hier in Nederland. Hoewel dat wel afhankelijk is van het land en jouw reisstijl. Met €40 per dag kom je al een heel eind.

 

Welke landen moet je bezoeken?

 

De populairste landen zijn Peru en Brazilië. Zeker Peru trekt veel backpackers. Dit is een beetje het Thailand van Zuid-Amerika. Als je nog nooit ben wezen backpacken raden we landen als Peru, Argentinië of Bolivia. aan.

 

Heb je al wat meer ervaring en zoek je iets uitdagendere landen? Dan moet je denken aan Colombia, of Ecuador. Paraguay en Uruguay zijn landen voor de ervaren backpackers.