Vliegen is lang niet voor iedereen een prettige ervaring. Bijvoorbeeld voor mensen met kleine kinderen, of degene die er naast zitten. Maar de grootste ergernis is voor velen toch wel het wachten. Inchecken, door de douane, koffie halen: overal is een rij. Het is soms net een pretpark! Met de volgende vijf activiteiten zorg je dat het voor jezelf én je reisgenoten geen probleem is om even de tijd te doden. Zo vliegen de uren voorbij die je staat te wachten tot het vliegtuig gereed is of de piloot op komen dagen. Hoe eerder je kunt ontspannen, hoe eerder je kunt genieten van dat welverdiende vakantiegevoel.

1 Spot het vliegtuig

Sommige mensen doen dit graag in hun vrije tijd en niet alleen wanneer ze op het punt staan om te vertrekken naar een warm oord: vliegtuigen spotten! Haal je verrekijker tevoorschijn uit je handbagage of maak gebruik van hoesjes met een in gebouwde telelens. Zo kun je de vliegtuigen tot in het kleinste detail bewonderen vanaf een veilige afstand. Misschien weet je zelfs wel een leuke foto te bemachtigen! Op Schiphol is een speciale panorama lounge ingericht waar je terecht kunt voor een verzorgde lunch en tegelijkertijd een blik kunt werpen op de verschillende toestellen. Download ook direct de app ‘Planes Live’! Zo krijg je inzicht in alle bestemmingen en de achtergronden van de verschillende vliegtuigen.

2 Draadloos verbonden

Ieder modern vliegveld biedt tegenwoordig gratis Wi-Fi als service. Dit is voor het hele gezin natuurlijk het perfecte vermaak! Deze verbinding is vaak voor iedereen toegankelijk en daardoor is de veiligheid helaas niet altijd te garanderen. Op zich geen probleem, maar je mail checken of internetbankieren kun je beter even overslaan. Download bijvoorbeeld vast wat van je favoriete Netflix-series of een lekkere playlist voor onderweg. Zo heb je ook tijdens de vlucht het nodige vermaak bij de hand. Het downloaden en bekijken van media kan flink wat power vragen van je smartphone. Zorg daarom voor een powerbank of een andere Belkin accessoire om op te laden. Zo voorzie je je toestel op ieder moment van extra power.

3 Onderweg met de kleine

Wie wel eens met kleine kinderen op pad is geweest herkent de struggle: alles duurt langer! Hier is gelukkig op voorhand rekening mee te houden, door alles goed voor te bereiden en op tijd van huis te vertrekken. Maak voor ieder kind een speciaal pakketje met lekkere snacks, hun favoriete knuffel en spelletjes. Zo hebben ze onderweg vertrouwde spulletjes vanuit huis, wat de reis een stuk plezieriger maakt. Bovendien zullen ze het superstoer vinden om hun eigen ‘handbagage’ mee te mogen dragen. En voor de oudere kinderen natuurlijk een klassieker: meekijken in de cockpit! Vraag onderweg aan de stewardess of hier een mogelijkheid voor is, dit staat zeker garant voor een onvergetelijke ervaring.

4 Ouderwetse spelletjes

De vakantie is het uitgelezen moment om extra tijd met de familie door te brengen, maar kan ook juist het moment zijn om een gadget-vrije periode in te lassen. Zoek samen de natuur op of geniet van een avondje uit eten zonder tablet of smartphone. Dit kan al beginnen op het vliegveld. Breng een compact reisspel mee of conversation starters: verschillende setjes kaarten met leuke vragen om elkaar beter te leren kennen. Of de klassieker 30 seconds! Dit spel is op ieder moment te spelen en staat garant voor lachwekkende momenten. Kom je mensen tekort om teams te vormen? Vraag dan gewoon andere mensen om mee te doen. Zo leer je niet alleen je familie, maar ook je vliegtuiggenoten direct beter kennen. Wanneer je OnePlus 5 smartphone toch deel uitmaakt van het spel, is het verstandig om voor vertrek een OnePlus 5 hoesje aan te schaffen. Zo weet je zeker dat je vakantie niet met een domper begint.

5. Souvenir race

Ben je in het gezelschap van een groep oudere mensen? Dan is het Souvenir Spel een leuke optie. Dit kan ook perfect gespeeld worden op de plaats van bestemming of de dag van vertrek. De regels zijn simpel: degene die binnen een afgesproken budget en tijd het meest foute souvenir vindt, wint! De winnaar mag kiezen: alle souvenirs zelf houden, of opnieuw verdelen onder alle deelnemers.

Met de juiste middelen en leuk gezelschap hoeft het helemaal geen probleem te zijn om even te moeten wachten. Het is een kwestie van de juiste voorbereidingen treffen en spullen meenemen. Veel reisplezier!