Cambodja trekt al jaren backpackers vanuit de hele wereld. Het is een geweldig land om te backpacken. Het is goedkoop, de stranden zijn heerlijk, de mensen zijn ontzettend vriendelijk, de natuur is prachtig en dan hebben we het nog niet eens gehad over de tempels.

Er is één ding dat iedereen kent van Cambodja; de wereldberoemde Angkor tempels. Het zijn er namelijk veel meer dan alleen de Angkor Wat. Maar dat er zo veel mensen backpacken in Cambodja heeft ook te maken met de gunstige ligging. Het grenst aan het noorden van Thailand en het zuiden van Vietnam en Laos. En laat dat nu net een populaire backpackersroute zijn door Zuidoost-Azië.

 

Wat veel mensen niet weten is dat Cambodja naast de wereldberoemde tempels nog veel meer biedt. De natuur in het oosten is prachtig en er komen maar weinig mensen. De eilandjes voor de kust doen niets onder van die in Thailand en de locals zijn super vriendelijk.

 

4 redenen om te backpacken in Cambodja

Dat je dit artikel leest betekent dat je wat meer wil weten over backpacken in Cambodja. Om je alvast op weg te helpen hebben we 4 redenen opgeschreven waarom iedereen hier zou moeten backpacken.

 

 

  • Het is goedkoop

 

Cambodja is een van de goedkoopste landen in Zuidoost-Azië. Voor €25 per dag kom je al een heel eind. Een dorm kost vaak niet meer dan €10 per nacht. Een biertje drinken kost vaak maar €0,50. En als je honger heb scoor je al een maaltijd voor €5!

 

  1. De mensen zijn vriendelijk

Cambodja heeft een jarenlang schrikbewind van Pol Pot achter de rug. Er werden miljoenen mensen vermoord. Dat is bij de Killing Fields nog altijd zichtbaar. De tijd dat Cambodjanen niet met buitenlanders konden communiceren lijken ze in te willen halen. Ze willen alles van je weten, maken altijd een praatje met je en zijn heel erg behulpzaam.

 

  1. Picture perfect stranden

Als je het hebt over stranden in Azië hebben de meeste het altijd over Thailand, Indonesië en de Filipijnen. En hoewel de stranden en eilanden hier zeker niet verkeer zijn, heeft ook Cambodja prachtige stranden en eilanden. Het strand can Sihanoukville is misschien wat commercieel, maar stap in een bootje richting Kon Rong of Koh Rong Samloem en je beland in een tropisch paradijs!

 

  1. De Angkor tempels

Het is misschien een beetje afgezaagd, maar we willen het toch vermelden. Samen met Myanmar heeft Cambodja de mooist tempels in Zuidoost-Azië. De Angkor Wat is wel een tempel die op je bucket-list moet staan.