Veel mensen vrezen dat vliegen naar een populaire vakantiebestemming in Spanje altijd handenvol met geld moet kosten. Dat hoeft in de praktijk echter absoluut niet het geval te zijn. Er bestaan verschillende mogelijkheden om de verschuldigde kostprijs voor een vliegticket te kunnen beperken. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat er soms een beetje moet worden ingeboet op vlak van comfort. Hoe dan ook, wil je graag te weten komen hoe je echt goedkope vliegtickets naar Spanje kan boeken? Neem dan zeker even de informatie door die is terug te vinden op deze pagina!

Vergelijken van alle vliegtickets naar Spanje

De eerste tip die we je kunnen geven waarmee je vaak erg veel geld kan besparen op je vliegtickets naar Spanje is vergelijken. Vandaag de dag zijn er op het internet zeer veel gespecialiseerde websites terug te vinden die het mogelijk maken om in één klap alle vliegtickets die door de verschillende luchtvaartmaatschappijen naar Spanje worden aangeboden te vergelijken. Dit zorgt er voor dat niet alleen meteen duidelijk wordt welke maatschappij je de laagste kosten kan aanbieden, daarnaast kan er ook worden gekozen voor het ‘goedkoopste alternatief’. Het systeem gaat dan op basis van de door jouw ingestelde filters op zoek naar de datums waarop je de goedkoopste retourvlucht kan boeken. Dit klinkt misschien een beetje complex, maar eigenlijk doet het systeem al het werk!

Wees je bewust van de voorwaarden van je vliegticket

Het komt steeds vaker voor dat luchtvaartmaatschappijen hun passagiers de mogelijkheid bieden om een nieuw geboekt vliegticket binnen de 24 uur te annuleren. Dat kan zeer interessant zijn wanneer er net op dat ogenblik bijvoorbeeld een korting geldt voor een ticket bij een andere maatschappij. Wees je altijd goed bewust van de voorwaarden en mogelijkheden waar je bij het vliegticket van je keuze over beschikt. Alleen op deze manier wordt immers voorkomen dat je onverhoopt toch (veel) teveel betaalt voor je vliegticket(s) naar Spanje.

Het instellen van een prijsalarm voor vliegtickets naar Spanje

Verschillende bekende en betrouwbare boekingssites zoals met name Skyscanner.nl bieden hun gebruikers de mogelijkheid om een zogenaamd prijsalarm in te stellen. Wanneer je er voor kiest om een dergelijk alarm in te stellen voor bijvoorbeeld een vliegreis naar Barcelona en er doet zich een interessante promotie voor, dan ontvang je daar meteen een melding van. Je kan het gewenste vliegticket dan direct boeken tegen een zeer interessante prijs. Het bestaan van een dergelijk prijsalarm is uiteraard financieel bijzonder interessant, maar ze is alleen efficiënt wanneer je over voldoende tijd beschikt om de boeking te doen.

Individuele tickets of retourvlucht?

Het lijkt logisch dat een retour vliegticket altijd het voordeligst is. Dat is echter niet altijd het geval. In het bijzonder wanneer je buiten het hoogseizoen naar Spanje vliegt kan het interessant zijn om twee losse tickets te boeken. Dit hoeft bovendien ook niet noodzakelijkerwijs bij dezelfde luchtvaartmaatschappij te zijn. Je dient er alleen wel rekening mee te houden dat hier een zeker risico aan verbonden is. Sommige mensen boeken uitsluitend hun heenticket vanuit Nederland om vervolgens ter plaatse in Spanje het retourticket te regelen. Dit kan een zeker financieel voordeel opleveren, maar dan moet er wel voldoende beschikbaarheid zijn. In het bijzonder tijdens het hoogseizoen is deze methode toepassen dan ook niet bepaald aan te raden.

Bespaar veel geld door te kiezen voor een last minute

Kan je zelf de periode regelen waarin je op vakantie gaat en kan je relatief snel vertrekken? In dat geval loont het altijd de moeite om te kiezen voor een last minute vakantie naar Spanje. In het bijzonder buiten het hoogseizoen proberen luchtvaartmaatschappijen enkele dagen voor afreis nog snel de nodige zitplaatsen te verkopen. Dit doen ze door uit te pakken met extra aantrekkelijke prijzen. Zoals aangegeven is dit bijzonder interessant, maar moet je er wel rekening mee houden dat je erg snel naar het zonnige Spanje moet kunnen vertrekken.

Vlieg met een prijsvechter

Het spreekt voor zich dat ook het type luchtvaartmaatschappij een niet onbelangrijke invloed heeft op de kostprijs welke voor een vliegticket naar Spanje wordt aangerekend. Wil je zeker zijn van de scherpst mogelijke prijs en lig je er niet zozeer wakker van dat je daarvoor moet vliegen op een minder voor de hand liggende luchthaven iets verder van het centrum? In dat geval kan je erg veel besparen in vergelijking met de prijzen van gewone lijnvluchten en charters. Let wel op, boek je een vliegticket naar Spanje met een prijsvechter, dan kunnen er nog extra kosten worden aangerekend. Bekende kosten op dit vlak zijn deze voor ingecheckte bagage, het reserveren van een bepaald, specifiek zitje, etc.