Lanzarote is één van de Canarische Eilanden dat onderdeel uitmaakt van een archipel dat in de Atlantische Oceaan ligt. Lanzarote vormt samen met de rest van het archipel, Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura en La Palma een belangrijke Europese vakantiebestemming. De reden hiervoor is omdat Lanzarote geografisch gezien ten westen van Afrika ligt, maar bestuurlijk tot Spanje behoort en is daardoor ook onderdeel van de Europese Unie.

Lanzarote is een vulkanisch eiland, dat je al snel op kan merken wanneer je op het eiland aankomt. De bergen waarmee je geconfronteerd wordt zijn namelijk zichtbaar gevormd door lavastromen. Lanzarote bestaat qua oppervlakte daarom ook grotendeels uit vulkanische grond en gesteente. Lanzarote kent een beschermd natuurgebied genaamd ‘Nationaal park Timanfaya’, tijdens de vulkaanuitbarstingen die tussen 1730 en 1736 plaatsvonden heeft dit deel van het eiland een maanachtige landschap gekregen en is het inmiddels een vijfde deel van het eiland. Doordat de grond hier vooral gevormd is door de uitbarstingen is begroeiing hier amper aanwezig, waardoor het landschap een uniek karakter heeft.

Wijncultuur van het eiland

Lanzarote staat bekend oom zij wijncultuur. De wijnvelden op het eiland zijn erg speciaal vanwege de aparte manier landbouw, de planten worden beschermd tegen de wind doordat ze verbouwd worden in kleine kuilen in de grond. De inwoners van Lanzarote houden van feesten, het eiland kent dan ook vele regionale feestdagen. Een van de belangrijkste feesten die  gevierd worden op Lanzarote is het ‘Fieste de la Virgen de los Vulcanos’, dit feest is ontstaan nadat volgens de legende, de lavastromen vlak voor het dorp Mancha Blanca tot stilstand zijn gebracht door de maagd.

Vakantie vieren in Spanje

Je kunt ervoor kiezen om naar Lanzarote te gaan, ja moet dan natuurlijk wel een overnachtingsplek hebben. Er zijn veel verschillende mogelijkheden op het gebied van accommodaties in Spanje en op de Canarische Eilanden. Je hoeft natuurlijk niet per se naar Lanzarote, Spanje is zo groot dat er enorm veel verschillende plekken zijn waar je naar toe kunt gaan. Een mooie overnachting is dan wel fijn, je kunt bijvoorbeeld op een camping staan, maar een mooi vakantiehuis in Spanje is ook mogelijk. Ook een luxe villa of een mooi appartement voor de vakantie kun je gemakkelijk boeken en het hoeft niet eens super duur te zijn.

Bron: La Taha