De meeste mensen kennen Kroatië vanwege de prachtige stranden en zonnige eilanden langs de kust. Het Mediterraanse klimaat is aangenaam, wat Kroatië de perfecte locatie is voor een strandvakantie. Maar wist u dat Kroatië ook ideaal is voor een fietsvakantie?

Veel meer dan strand

 

Kroatië is een land met een gevarieerd landschap. In het noorden vindt u vooral laagland, Istrië is heuvelachtig en Dalmatië heeft zelfs bergen. U vindt in het binnenland van Kroatië dichte bossen met prachtige begroeiing en veel wilde dieren. In de wintermaanden kunt in de bergen zelfs skiën. Ook de Donau, een van de grootste rivieren van Oost-Europa, loopt door Kroatië.

Donauradweg

 

De Donauradweg, de bekendste fietsroute van Europa, loopt langs de Donau. Deze fietsroute wordt in 3 trajecten gedeeld. Het Hongaarse traject loopt van Wenen naar Boedapest. Als u naast Kroatië ook de omliggende landen wilt verkennen, dan is een fietsvakantie Kroatië over de Donauradweg zeer aan te raden.

Ontdekkingsreis

 

De fiets is de ideale manier om het gastvrije Kroatië te ervaren. Het kan er erg warm zijn, dus neem voldoende drinken mee of neem regelmatig een pauze om af te koelen. Langs de Donau zijn veel plekken waar u heerlijk kunt rusten met een prachtig uitzicht. Omdat dit traject van de Donauradweg minder vaak gefietst wordt dan andere delen, komt u tijdens uw trektocht langs veel minder-toeristische dorpjes waar u het authentieke Kroatië kunt proeven.

Culturele tocht

 

Dat dit traject veel minder toeristisch is, betekent niet dat hier niets cultureels te beleven valt. In deze regio, vindt u plaatsen met een hoge culturele waarde, zoals het jachthuis van voormalig president Tito. Ook de stad Osijek is aan te raden vanwege de barokke bouwwerken en archeologische opgravingen. En het stadje Vukovar geeft u een beeld van hoe zwaar het land getroffen is in de Kroatische Onafhankelijkheidsoorlog.

Drielandentocht

 

Wilt u het meeste halen uit uw reis in Kroatië? Overweeg dan om een drielandentocht te houden langs de Donau. U begint in de hoofdstad van Hongarije, Boedapest. Van daar uit fietst u langs de rivier over de grens naar Kroatië. Na Kroatië steekt u de grens over en eindigt u uw reis in de Servische hoofdstad Belgrado