In Griekenland zijn veel mooie steden te vinden, die zowel cultureel als ontspannend veel te bieden hebben. Een van deze plaatsen springt er echt bovenuit, wanneer het neerkomt op het romantische gebied. De tweede stad van Kreta is Chania en is een van de meest romantische plekken in heel Griekenland.

Chania kent ongeveer honderdduizend inwoners en is vrijwel helemaal autovrij, waardoor u lekker over de straten van de stad kunt lopen. Chania kent een historische binnenstad, waar veel mooie dingen te zien zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verschillende mooie winkels en restaurants, waar u het authentieke Griekenland echt kunt beleven. Chania zal uw vakantie naar griekenland helemaal afmaken en u echt het gevoel geven dat u uw ultieme vakantie heeft meegemaakt. Een van de hoogtepunten die u in deze stad kan meemaken is de Venetiaanse haven. Rond deze haven ligt de langste autovrije boulevard van Kreta en er zijn hier talloze terrasjes, restaurants, winkels en hotels te vinden, die u van alle gemakken kunnen voorzien en waar u vervolgens kunt genieten van een prachtig uitzicht over de zee en wanneer u het echt treft, ziet u hier ook nog eens een prachtige zonsondergang.

Wanneer u ervoor kiest om naar Chania te gaan heeft u een van de mooiste bestemmingen in griekenland gezien, die u zeker bij zal blijven. Wanneer u na een aantal dagen ergens anders aan toe bent, kunt u altijd het eiland Kreta nog verder gaan ontdekken. Het eiland bevat genoeg mooie dingen en zullen er voor zorgen dat uw vakantie een van de mooiste ooit wordt. Een aanrader om naast Chania te proberen zijn de olijven die overal en nergens op het eiland te verkrijgen zijn. Kreta staat wereldwijd bekend om de olijfolie die van het eiland komt en in veel lokale winkels zijn de olijven te koop, waarbij u het echte Griekenland zult proeven.