Canada is een erg groot land in het noorden van Noord-Amerika, de hoofdstad van dit prachtige land is Ottawa en is erg geliefd als vakantieland. Wanneer je op vakantie gaat naar Canada ga je niet twee weken, dan ga je een maand of langer. De grootste steden in Canada zijn Toronto, Vancouver, Montreal en Calgray. Ook is Quebec een veel genoemde stad wanneer mensen over Canada beginnen. In Quebec wordt in de meeste streken Frans gesproken, dat komt omdat Quebec (en nog wat andere steden) koloniën waren van Frankrijk. De Franse taal is hier blijven hangen. Canada is dus officieel een tweetalig land.

In Canada vind je diverse natuurparken, zo vind je nationaal park Banff en nationaal park Jasper. Ook staat Canada bekent om de bekende Niagara-watervallen, een bijzondere plek die je niet snel zult vergeten wanneer je hier bent geweest. Ook vind je hier de bekende CN Tower, de derde hoogste torens van de wereld. Verder vind je nog meer mooie bezienswaardigheden, zoals de Rocky Mountains, in Canada die jezelf moet gaan ontdekken wanneer je in Canada bent.

Met de camper door Canada trekken

Canada is een geschikt land om met de camper te verkennen. De wegen in Canada zijn breed en je rijdt meestal niet harder dan 90 km per uur, iedereen kan dus in een camper door Canada rijden. Wanneer je in het vliegtuig stapt en uiteindelijk landt in Canada, mag je nog niet direct met jouw gehuurde camper op pad. Je moet eerst een dag of twee acclimatiseren door de jetlag die je hier oploopt. Canada vind je namelijk zes verschillende tijdzones. Zit je in het gebied rond New Foundland, dan is het hier 4,5 uur vroeger dan in Nederland. Aan de Atlantische kust is dat 5 uur, Oost-Canada 6 uur, Centraal Canada 7 uur, Rockies 8 uur en in West-Canada is het zelfs 9 uur vroeger dan in Nederland.

Met een camper kun je zelf de mooiste plekjes in Canada opzoeken en heb je weinig verplichtingen. Het maakt eigenlijk niet uit in welk seizoen je naar Canada gaat, het is er altijd prachtig. Canada staat wel bekend om zijn Indian Summer, door de fraaie herfstkleuren die het land dan krijgt. In Canada betaal je met de Canadese Dollar, deze is in Nederland 68 eurocent waard. Vergeet dus niet op tijd je geld te wisselen.

Op vakantie naar Canada

Of je nou in de zomer, de lente, de herfst of in de winter naar Canada gaat, maakt niet zoveel uit. Canada is een prachtig land in alle seizoenen. Wel kan het wat koud worden in de herfst en wintermaanden, neem dus warme kleding mee. Maar het tegenovergestelde komt ook voor. Dat het in de zomer en in de lente erg warm en aangenaam kan zijn, neem in deze maanden dus een korte broek en hemdjes mee, je kunt natuurlijk nooit voorbereid genoeg zijn. Ben je helemaal geïnteresseerd geraakt in een reis naar Canada? Vraag dan hier je ETA aan en ga goed voorbereid op vakantie.