Iedereen droomt er wel van, een rondreis door Amerika. Iedereen heeft deze droom vast wel eens gehad. Er zijn een aantal belangrijke dingen die je niet mag vergeten wanneer je deze reis gaat maken. Zo is het belangrijk dat je een ESTA aanvraagt, dit is een visum wat jou toegang geeft tot Amerika, anders kom je er niet binnen. Ook moet je paspoort nog minimaal een halfjaar geldig zijn, is hij nog maar vijf maanden geldig wanneer je op reis gaat, dan moet je bij de gemeente een nieuwe aanvragen. Neem ook een bewijs van je reisverzekering mee, stel er mocht een ongeval gebeuren dan worden de kosten direct gedekt en hoef je het zelf niet te betalen. In Amerika betalen ze niet met euro’s, ze betalen er met Dollars. Wees dus verstandig en wissel op tijd je geld om, doe dit niet bij een wisselautomaat op het vliegveld, deze omwisselkoers is voor jou niet gunstig. Je kunt het beste bij een pinautomaat op straat geld gaan wisselen, deze automaat herkent jouw pinpas en merkt dat die niet uit Amerika komt. Je krijgt een talen menu te zien en daarna kun je het aantal dollars pinnen. Deze koers is gunstiger voor toeristen, let wel op dat de wisselkoersen elke dag anders zijn. Bij thuiskomst kun je uiteindelijk op je afschrift zien hoeveel euro’s je hebt gepind.

Door Amerika reizen met een camper

De beste manier om Amerika te ontdekken is per camper. Je kunt je op deze manier snel verplaatsen en ook de mooiste steden en andere bijzondere plekken ontdekken. Een camper is vergelijkbaar met een caravan, maar heeft dan vier wielen en een stuur. In een camper zit ook een keukentje, kleine badkamer en natuurlijk een bed. Campers komen in verschillende uitvoeringen, zo kun je een simpele camper kopen of huren maar ook voor een zeer luxe camper gaan. De nieuwste campers beschikken steeds meer over de nieuwste snufjes. Zo kan er een uitschuifbaar zonnescherm in zitten en een uitklapbaar trapje wat doormiddel van automatiek zichzelf uitklapt. Zo kun je je reis zo comfortabel maken zoals je zelf wilt, ben je heel gemakkelijk dan kies je voor een simpele camper, hou je meer van het luxere leven dan kies je voor de luxere camper natuurlijk. Als je met een camper op vakantie gaat is  het verstandig om altijd een noodpakket in de auto te hebben met lucifers, theelichtjes, een zaklamp en voedsel.

Bezienswaardigheden die je tegenkomt in Amerika tijdens je rondreis

In Amerika zijn erg veel bezienswaardigheden die je kunt bezoeken, wanneer je met de camper gaat zie je er natuurlijk veel meer dan wanneer je een auto huurt en op een camping of in een hotel zit. Tijdens je road trip kom je verschillende natuurparken tegen en verschillende cultuurwerken. Je komt door het Yellowstone National Park, Yosemite National Park, Glacier National Park, Rocky Mountains, Grand Canyon en nog veel meer natuurparken. Ook kom je diverse standbeelden en monumenten tegen, het vrijheidsbeeld, Mount Rushmore en het Witte Huis. Het komt er op neer dat er altijd wel wat te zien is en wat te doen is in Amerika, vergeet alleen je ESTA niet.