Ga je binnenkort op vakantie naar het buitenland? Dan heb je hier waarschijnlijk een reisverzekering voor afgesloten, zodat je met een geruster gevoel op reis gaat. Maar heb je ook gedacht aan een uitvaartverzekering? Ook deze verzekering is onmisbaar als je naar het buitenland gaat.

Als je een uitvaartverzekering hebt afgesloten, worden je nabestaanden na je overlijden niet belast met de uitvaartkosten en al het regelwerk van je uitvaart. Ze zullen je hier dankbaar voor zijn, omdat ze zich dan volledig kunnen richten op het rouwproces.

Overlijden in het buitenland

Het is zinvol om ook een uitvaartverzekering af te sluiten als je op reis gaat. Je wilt er natuurlijk niet aan denken, maar als je onverhoopt in het buitenland overlijdt dan moet je lichaam naar Nederland worden terug gebracht. Zonder uitvaartverzekering is dit een zeer kostbare aangelegenheid. Als je wel een uitvaartverzekering hebt dan vergoedt de verzekeraar de repatriëringskosten naar Nederland. Je nabestaanden hoeven hier dan niets voor te betalen.

De uitvaartverzekeraar regelt alles

Als je een uitvaartverzekering hebt, hoeven je nabestaanden zich ook niet bezig te houden met al het regelwerk. Er moet namelijk veel geregeld worden om te zorgen dat een lichaam gerepatrieerd wordt. In ieder land zijn de regels rondom het overlijden weer anders. Het is dan ook verstandig als je nabestaanden de Nederlandse ambassade of het Nederlandse consulaat inschakelen. De uitvaartverzekeraar zorgt er verder voor dat alles wordt geregeld voor de uitvaart, zoals de repatriëring.

Meer weten over een uitvaartverzekering?

Wil je meer weten over een uitvaartverzekering? Of ben je van plan om er een af te sluiten? Neem dan eens een kijkje op Ikvergelijkonline.nl. Wij geven je informatie over de verschillende uitvaartverzekeringen en de aanbieders. Bovendien kun je hier ook gratis en snel uitvaartverzekeringen vergelijken.