Soms hoef je niet de hele wereld rond te reizen om een spectaculair pretpark te bezoeken. De Efteling is onlangs uitgeroepen tot het beste pretpark ter wereld door een grote Amerikaanse pretparkwebsite. Niet gek want de attracties in de Efteling zijn uniek en niet terug te vinden in andere pretparken.

Het Sprookjesbos

In 1956 begon De Efteling met de oprichting van het sprookjesbos. Bezoekers komen in het Sprookjesbos oog in oog te staan met bekende scènes van oude sprookjes. In het bos kom je onder andere; Roodkapje, Pinokkio, Assepoester en Doornroosje tegen. Bij elk sprookje zijn interactieve elementen geplaatst. Vooral voor kleine kinderen is het Sprookjesbos een prachtige ervaring.

De beste Efteling attracties

Het pretpark in Kaatsheuvel staat vooral bekend om unieke attracties waarbij bezoekers terecht komen in een andere, betoverende omgeving. In Fata Morgana stappen bezoekers in een bootje en komen zij terecht in de wereld van duizend-en-een nacht. Je vaart door de jungle en komt terecht in een Oosterse stad. Een andere spectaculare attractie is Droomvlucht, de meest favoriete attractie van het park. In deze attractie zweef je langs trollen. Elfen en planeten.

Symbolica, de nieuwste attractie van De Efteling

De nieuwste attractie van De Efteling is Symbolica. Deze attractie staat prominent in het midden van het park en is gevestigd in het kasteel van Pardoes. Bezoekers gaan op audientie bij de koning maar komen door toedoen van Pardoes terecht in een rondleiding door het magische paleis.

Achtbanen in de Efteling

In de Efteling zijn veel achtbanen te vinden. De meest spectaculaire achtbaan is Baron 1898. Deze baan is in 2015 geopend en heeft een drop van maarliefst 90 graden. De achtbaan is uniek binnen de Benelux. Durf je niet over de kop? Dan heeft De Efteling ook achtbanen die iets milder zijn zoals Joris en de Draak en Vogelrok. Deze achtbanen zijn geschikt voor de hele familie.

Bezoek plannen

Bekijk de beste attracties van de Efteling op de lijstjeswebsite Top10s.