Gaat u op reis? Het is belangrijk om een aantal verzekeringen af te sluiten. Met de juiste verzekeringen voorkomt u hoge kosten als u bijvoorbeeld een ongeluk krijgt, als er spullen gestolen worden uit uw hotelkamer, enzovoorts. Een van de benodigde verzekeringen is een zorgverzekering, die vaak afwijkt van de zorgverzekering in Nederland. Niet alle zorgverzekeraars bieden een dekking in het buitenland, waardoor eventuele medische hulp in het buitenland niet vergoed wordt bij thuiskomst. De kosten voor een vakantie kunnen op die manier flink oplopen!

Tip: sluit een zorgverzekering met buitenlanddekking op tijd af! Zo worden ook de kosten voor bijvoorbeeld vaccinaties gedekt.

Vergelijk zorgverzekeringen met elkaar
Bij het afsluiten van een zorgverzekering is het erg belangrijk dat u vooraf verschillende verzekeringen met elkaar vergelijkt. Er zijn online handige tools te vinden waarmee u zorgverzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Kijk hierbij niet alleen naar de premie van een zorgverzekering, maar let ook goed op de dekking hiervan. De dekking van zorgverzekeringen is namelijk niet bij iedere zorgverzekeraar hetzelfde.

Wilt u meer weten over de dekking van zorgverzekeringen voor een vakantie in het buitenland? Laat u adviseren door een verzekeringsadviseur, zodat u na uw vakantie niet tegen financiƫle tegenvallers aanloopt.