Zeker bij de vakanties die ruim van tevoren al geboekt worden kan het voorkomen dat plannen veranderd worden of dat mensen plotseling met ziektes te maken krijgen. Om te voorkomen dat u voor de vakantie moet betalen, zonder dat u ook daadwerkelijk op vakantie bent geweest is het raadzaam om een reisverzekering met aanvullende annuleringsverzekering af te sluiten. Vaak is het mogelijk om deze reisverzekering direct bij het afsluiten van de vakantie via het reisbureau af te sluiten. Het gaat hierbij om een kortlopende reisverzekering, die alleen tijdens de geboekte vakantie geldig is.

Voordelen van een reisverzekering
Een reisverzekering brengt verschillende voordelen met zich mee. Met een reisverzekering bent u onder meer voor verschillende kosten gedekt, zoals de kosten die bij een diefstal komen kijken, schade die u aanricht, enzovoorts. Zeker tijdens een vakantie is het erg fijn om verzekerd te zijn voor diefstal. Niet alle hotels zijn immers even goed beveiligd!

Let er bij het afsluiten van een reisverzekering goed op welk type reisverzekering u afsluit. Een langlopende reisverzekering is bijvoorbeeld alleen aantrekkelijk als u meerdere keren per jaar op vakantie gaat. Er zijn handige vergelijkingstools om de verschillende reisverzekeringen te vergelijken.