Het bruisende Londen, de hoofdstad van Engeland, is een stad waar je moet zijn geweest. De eigenzinnigheid van deze stad is uniek. De zwarte taxi’s, rode dubbeldekkers en welbekende telefooncellen zijn wereldberoemd. In Londen zijn ontzettend veel bezienswaardigheden en hoogtepunten te bezoeken, je kunt er maar beter een aantal dagen voor uittrekken! We hebben de bekendste bezienswaardigheden van Londen voor je op een rijtje gezet. Deze highlights mag je absoluut niet missen!

  • Big Ben

De Big Ben is het bekendste bouwwerk van Londen, over de hele wereld is deze toren bekend. Althans, de Big Ben is eigenlijk de benaming van de klok die in de toren hangt. Deze klok is de zwaarste klok ter wereld. Hij hangt in de Elizabeth toren, wat dus wel de officiële benaming is van de toren, die met een hoogte van 97 meter onderdeel uitmaakt van het Palace of Westminster. Dit is het parlementsgebouw van Engeland. Het gebouw en de klokkentoren zijn gelegen aan rivier de Theems, het is een prachtig stukje Londen.

  • The Londen Eye

Aan de overkant van de Theems vinden we The Londen Eye. Dit is dé manier om de hele stad te overzien. Het reuzenrad is 135 meter hoog en beschikt over 32 glazen cabines. Dit zijn niet zomaar cabines, er passen namelijk wel 25 personen in! Vanuit het reuzenrad kun je tot 40 kilometer ver kijken en het uitzicht is prachtig. Vanuit de glascabine zie je de Big Ben, Buckingham Palace en Westminster Abbey.

  • Buckingham Palace

Natuurlijk kun je tijdens je bezoek aan Londen het Buckingham Palace niet overslaan. Dit is de officiële residentie van de koningin. Jaarlijks staan er miljoenen mensen langs de poorten van het paleis, in de hoop om iets mee te krijgen van de koninklijke familie of van de wisseling van de wacht. Het gebouw is prachtig en in augustus en september heb je zelfs de mogelijkheid om het paleis van binnen te bezichtigen! In deze maanden is koningin Elizabeth namelijk in haar vakantiewoning in Schotland.