Overijssel is een levendige provincie, ideaal voor een dagje uit. Bekend zijn de steden Zwolle, Enschede en Giethoorn, maar Overijssel heeft nog veel meer te bieden. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Wij zetten de leukste bezienswaardigheden en uitjes voor je op een rij in dit artikel!

Natuur

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Overijssel. Wat denk je van Nationaal Park Weerribben-Wieden? Hier kun je heerlijk wandelen, vogels spotten of fietsen. Je kunt een bezoek aan de Weerribben-Wieden ook combineren met een bezoek aan Giethoorn. Ook een bezoek waard: Kasteel en landgoederen Twickel in Delden, het volkspark in Enschede en het Lutterzand.

Historie

Voor wie wat cultuur wil opsnuiven, zit in Overijssel ook goed. In deze provincie vind je veel oude kerken en poorten, waaronder de St. Michaelskerk (Zwolle), Lebuïnuskerk (Deventer), St. Plechelmusbasilie (Oldenzaal) en de Cellebroederspoort (Kampen).

Shoppen

Ook voor een dagje lekker shoppen kun je in Overijssel terecht. Zwolle en Enschede zijn grote shopsteden met een divers aanbod aan (bekende) winkels. Maar ook Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo zijn prima shopsteden!

Museums

Aan musea geen gebrek in Overijssel. De volgende 5 museums hebben onze voorkeur:

Museum de Fundatie in Zwolle
Rijksmuseums Twenthe in Enschede
Museum Twentse Welle in Enschede
Openluchtmuseum Ootmarsum Het Land Van Heeren en Boeren
Techniekmuseum Heim in Hengelo

Daarnaast zijn er nog een groot aantal andere musea te bezoeken.

Overnachten

Naast de genoemde bezienswaardigheden in Overijssel valt er natuurlijk nog veel meer te ontdekken. Wil je een aantal dingen bekijken dan zou je kunnen kiezen voor een overnachting in een hotel in bijvoorbeeld Enschede, Zwolle, Hengelo, Deventer of Kampen.