De regio Algarve ligt in het zuiden van Portugal en is ingedeeld in 3 delen, West- Algarve, Oost-Algarve en Centraal- Algarve. Elk gebied heeft zijn eigen sfeer maar door heel Algarve bevinden zich gezellige culturele evenementen in de dorpjes en historische overblijfselen. Op diverse plekken aan de kust van Algarve is er sprake van een waddengebied, dat bij vloed overstroomt en hierdoor diep genoeg is om in te varen. Het water heeft dan ook een aangename temperatuur want zelfs in de winter is het gemiddelde zeewatertemperatuur nog 15 ⁰C. De Algarve is door het zachte klimaat ook erg geschikt voor mensen die de winter liever overslaan en hiervoor graag naar een warmer land willen.

Voordelen van een vakantiehuis

Steeds vaker wordt er een vakantiehuis gehuurd in plaats van een hotel, een vakantiehuis is ook een zeer goed alternatief voor een hotelkamer. Zo heeft het diverse voordelen zoals de beschikking om zelf te kunnen koken, mogelijke airconditioning,  een eigen zwembad met altijd beschikbare ligbedjes. En een vakantiehuis kunt u zelf zo goedkoop mogelijk maken, gaat u met meerdere families of vrienden op vakantie kies dan voor een familiehuis, wel zo voordelig om de kosten te delen. Wij zorgen ervoor dat ons aanbod up-to-date is, dit doen we door regelmatig de eigenaren van onze huizen te bezoeken zo weten we wat we verhuren. Voor vragen waar wij geen antwoord op hebben kunt u altijd diegene spreken die het huis kent waar uw interesse ligt.

Vakantiehuis in Portugal

Bent u op zoek naar een vakantiehuis in Portugal? Heel begrijpelijk, Portugal is namelijk niet alleen een aangenaam vakantieland voor de zomer maar ook voor andere periodes in het jaar. Zo heeft het heel mooi landschap om te wandelen maar ook om tot rust te komen aan zee of gewoon om er even tussenuit te gaan. Ook beschikt Portugal over een mediterraan klimaat, dat betekent dat het noorden vochtiger is dan het zuiden. In het zuiden is het meestal het hele jaar door droog en zonnig. Wel is het handig om een talengids mee te nemen aangezien overal in Portugal Portugees gesproken wordt. Portugees is een Romaanse taal is, het grootste deel van de Portugezen is dan ook van het rooms-katholieke geloof. In Portugal vind je veel verschillende vakantiehuizen in diverse regio’s, zo kun je zelf kiezen wat je het mooist vind en waar je graag in de buurt wilt zitten.