Gorinchem, onder de inwoners meestal bekend en uitgesproken als Gorkum/Gorcum, is een stad en gemeente in Zuid-Holland. De ruim 36.000 inwoners noemen het echter eerder een dorp met stadsrechten door de knusse en gezellige sfeer. Toch vind je er alles wat je nodig hebt. Ontdek de charme van deze verrassende stad en beland ’s avonds in een sfeervol hotel in Gorinchem.

Een stukje historie

Gorinchem is naar zeggen rond het jaar 1000 ontstaan. Vanaf de dertiende eeuw werd het een middeleeuwse stad met aan het eind van de veertiende eeuw eigen stadsrechten. Door de goede strategische ligging tussen de wateren groeide de stad uit tot een belangrijk centrum voor markt en handel. “Waar Maas en Waal tezamen spoelt en Gorcum ligt van ver” luidt ook wel in een oud gedicht.  De rijke historie van de stad is nog altijd terug te vinden in het gezellige marktplein, de oude pakhuizen en de eeuwenoude stadswallen.

Eindig je uitstapje in een hotel in Gorinchem

Wanneer je op stap bent in Gorinchem, zijn er voldoende mogelijkheden om de dag te eindigen in een mooi hotel. Midden in het historische centrum bevindt zich namelijk een uniek hotel met tien unieke suites verspreid over verschillende panden. De suites van het hotel in Gorinchem hebben allen een eigen ontwerp, uitstraling en karakter. Kortom, voor ieder wat wils! Ieder ontwerp heeft veel tijd en aandacht gekregen van een echte architect. De suites zijn een sfeervolle samenkomst van een passie voor wonen en herkenbaar vakmanschap.

Heerlijke suites

Wanneer je zoekt op “Hotel Gorinchem” zullen er diverse mogelijkheden zijn. Wanneer je jouw dagje uit net zo sfeervol en verrassend wil afsluiten als dat je het in het mooie Gorinchem begonnen bent, is een unieke suite in het stadscentrum zeker aan te raden. De suites zijn gemakkelijk online te boeken, waar je tevens meer informatie kunt vinden over de keuzes. Voel jij je meer thuis in een Chinees design of kruip je liever knus weg in Scandinavische sferen? Ontdek de charme van Gorinchem met alle mogelijkheden die het dorp met stadsrechten je biedt!