Wilt u met goedkope vliegtickets op vakantie naar een zonnig eiland dat binnen 2 uur te bereiken is? Dat is Ibiza the place to be. Het Spaanse eiland kent veel bezienswaardigheden, schitterende natuur met prachtige bomen, vele leuke dorpjes en steden en heeft natuurlijk de prachtige stranden waar menig vakantieganger verliefd op zal worden.

Ontdek Ibiza

Het is echt een eiland dat je voor het eerst zal gaan ontdekken; er is zoveel te zien op dit vakantie eiland dat een week eigenlijk te kort is! Wist je bijvoorbeeld dat Ibiza al meer dan 50 stranden en baaitjes heeft die eigenlijk allemaal al de moeite waard zijn om te bezoeken?

Naast deze stranden heeft Ibiza ook prachtige natuurgebieden en reservaten, waaronder Ses Salines; een natuurpark van 3.000 hectare op het land en 13.000 hectare in zee! Prachtige zoutmeren en aangetaste rotsen geven prachtige beelden!

Beautiful small bay in Ibiza, Balearic Island, Spain.

Natuurlijk is er ook de magische rots; Es Vedrà. Heel veel mensen gaan bij deze rots op de foto, het uitzicht is dan ook waanzinnig te noemen.

Leuke dingen ondernemen op Ibiza

Op het eiland zijn ook veel activiteiten te doen en leuke trips in te plannen tijdens de vakantie. Zoals hierboven is omschreven is het geweldig om de natuurgebieden te bezoeken, maar je kan natuurlijk ook fantastisch mountainbiken en fietsen over het eiland. Het is ook mogelijk om verschillende watersporten te doen of te gaan paardrijden bij zonsondergang! Veel mensen bezoeken ook ’s avonds de welbekende ‘hippie markten’, echt een toeristentrekker op het eiland.

Leuke restaurantjes op het eiland

Heel veel leuke restaurantjes en barretjes heeft Ibiza, eigenlijk ook teveel om in 1 week tijd te bezoeken. In de verschillende delen van het eiland zijn veel restaurants, af en toe moet er wel een stuk gereden worden om deze te bereiken. Bijvoorbeeld Bambuddha is een erg leuk restaurant tussen Ibiza Stad en Santa Eularia. Maar in Ibiza Stad zelf of de haven vlakbij Ibiza Stad(Marina Botafoch) heeft ook heel veel leuke plekken waar je heerlijk kan eten. Let wel, in Spanje en dus ook op Ibiza eten men wel laat. Om 18:00 aan tafel gaan is dus niet erg gezellig! Op 20 juni 2017 heeft Yolanthe Sneijder-Cabau een restaurant en beachclub geopend op Ibiza samen met haar broer Xavier.

Kortom; Ibiza is een geweldig eiland om even naar toe te gaan op vakantie onder het motto; “Even Weg Wezen Hier!”