Als u gaat verhuizen en u schakelt daar een verhuisbedrijf voor in wil je natuurlijk wel weten hoe veel dit je gaat kosten. hiervoor zijn er bepaalde handige sites waarop je dit kan uitrekenen. Verder zijn de kosten van een verhuisbedrijf afhankelijk van uw wensen. Zo heb je kosten voor de verhuiswagens, verhuizers en voorrijkosten. Bij de koste van verhuizers moet je goed rekening houden met hoe veel verhuizers je nodig hebt, wil je naast de bestuurder van de verhuiswagen nog extra verhuizers kost dit je ongeveer €30 per uur per verhuizer. De kosten van een erkend verhuisbedrijf bedragen gemiddeld zo een: €1360,- op basis van een 3 persoons huishouden, het gaat dan om een straal van 30 kilometer. De kosten van een niet erkend verhuisbedrijf zijn een stuk goedkoper en bedragen zo een: €590,- op basis van 3 persoons huishouden. Daarnaast komt nog kijken wanneer u gaat verhuizen, doordeweeks of in het weekend.

 

Handige tips

 

Het is verstandig om slim u spullen in te pakken zodat deze netjes aankomen bij de bestemming. Let erop wel dat de verzekering tegen breuk alleen geldt als uw (erkende) verhuizer ook het in- en uitpakken heeft verzorgd!

  • Pak breekbaar spul niet in als een cadeautje maar wat luchtig.
  • Leg boeken plat in een doos. Dit beschermt de ruggen van de boeken.
  • Haal kasten goed leeg en zorg dat er geen lades etc. uit kunnen vallen.
  • Elektronica apparaten kunt u het best inpakken in een doos met beschermende vulling.
  • Kabels kun je beter niet bij elkaar binden. Zet er duidelijk op welke kabel waar hoort. Maak een foto van de aansluiting zodat je precies weet waar welke stekker in moet.

Ten slotte moet je altijd rekening houden met kinderen en of een tijdelijke opslag van je goederen, hiervoor kunt u terecht bij een verhuisbedrijf in Eindhoven.