Veel Nederlanders vinden het heerlijk om met hun eigen auto, caravan of camper op vakantie te gaan. Hierdoor hebben zij veel vrijheid op de plaats van bestemming en zijn zij niet gebonden aan een reisorganisatie of andere personen. Echter zijn er wel een aantal zaken die moeten kloppen voordat er een autovakantie geboekt kan worden. Hopelijk informeren wij u voldoende en zult u een onvergetelijke vakantie beleven.

Vermijd de grote drukte

Gaat u met de auto op vakantie? Dan is het verstandig om de reis goed in te plannen anders staat u net als duizenden andere personen in een ellelange file. Het is niet lekker om een vakantie op een dergelijke manier te beginnen en wij raden u daarom aan om een doordeweekse dag te kiezen als vertrekdag. Op deze manier ontloopt u de extreme druktes in de weekenden. Vooral de wegen in en richting Frankrijk hebben vaak last van files. Dit komt mede door de aanwezigheid van tolwegen.

Auto voldoet aan de eisen?

Ook is het verstandig om uw auto voordat u op vakantie gaat te laten keuren. Check bijvoorbeeld de bandenspanning en het oliepeil of laat dit doen wanneer u onvoldoende kennis heeft op dit gebied.

Wij raden u daarnaast aan om het aanbod van autoverzekeringen te bekijken en de meest passende en dekkende autoverzekering af te sluiten. Zo weet u zeker dat er bij een eventueel schadegeval voldoende uitgekeerd wordt en u krijgt in veel gevallen ook een leenauto. Zo kunt u de vakantie doorzetten en alsnog de welverdiende en hopelijk ook onvergetelijke tijd beleven.

Verzekeringen afgesloten?

Gaat u met kinderen op vakantie? Dan is het risico over het algemeen wat groter dat er iemand valt en zich hierbij verwondt. Natuurlijk hoopt u dat er niks gebeurd, maar het is beter om er vooraf wel degelijk rekening mee te houden. Zorg er daarom voor dat u een goede reisverzekering afsluit, zodat er in ieder geval geen onverwachte kosten bij de vakantie komen.